Thuis
Programma
Ruimtes
Activiteiten
Arrangementen
Foto's
Links
Contact

Gezellig en sfeervol zalencentrum. Voor al al uw feesten, partijen, cursussen/workshops, vergaderingen, zaalhuur en evenement op maat bent u bij ons aan het juiste adres.

Kultuerhús Klameare
Merk 1 (ingang begine)
8711 CL Workum
Mob.: 06 - 20 27 88 01
e-mail: info@klameare.nl

Programma:

 

 

 

 

AGENDA en nieuws
Wij zoeken per direct een Pachter/Beheerder.

 

Afgelopen woensdag waren zo’n 80 inwoners uit Workum aanwezig bij de brede bijeenkomst over de toekomst van De Klameare. Een mooie opkomst, voor een belangrijk onderwerp. Het doel van deze bijeenkomst was om met elkaar naar nieuwe mogelijkheden te zoeken voor De Klameare en gezamenlijk aan een zekere toekomst te bouwen voor De Klameare. Daarbij vormt de bestaande situatie het uitgangspunt zoals het gebouw zelf, de organisatie en fiscale keuzes die gemaakt zijn bij de herontwikkeling. 

Na een korte introductie over de huidige situatie en de tijdsplanning tot 1 juli, is in vier groepen verder gepraat over mogelijkheden. Daarbij kwamen aan de orde:

  1. Wat kan ik/mijn vereniging morgen doen om het gebruik van De Klameare te verhogen/verbeteren?

  2. Welke organisatievorm past het best bij de wensen van Workum?

  3. Welke mogelijkheden zien we voor De Klameare?

  4. Hoe kunnen we het gebouw slimmer gebruiken?

 

Komende maand 4 werkgroepen aan de slag

De belangrijkste resultaten zijn daarna plenair teruggekoppeld. De resultaten van deze avond worden de komende maand verwerkt in een aantal werkgroepen. Er is een oproep gedaan aan de aanwezigen om zich op te geven voor een werkgroep. De werkgroepen hebben de volgende taken:

  1. Opstellen profiel en vinden van nieuwe bestuursleden voor de stichting (dit in overleg met de stichting)

  2. Opstellen van een ambitieplan: wat willen we allemaal in de Klameare realiseren?

  3. Opstellen van een invullingsplan: wat is er dan nodig om de Klameare een nog betere invulling te geven?

  4. Welke organisatievorm is hierbij het meest ondersteunend aan de Stichting? (huurder/beheerder/vrijwilligers).

De werkgroepen houden daarbij natuurlijk de bestaande situatie in het achterhoofd. Sommige dingen zijn namelijk niet (helemaal) te veranderen.

 Nog plek in werkgroepen

Voor alle werkgroepen hebben zich deelnemers gemeld, maar er is nog plaats in de verschillende werkgroepen. Sterker nog: meer mensen betekent meer frisse ideeën, andere invalshoeken, nieuwe mogelijkheden en een grotere impact. Wil je actief meewerken in een van deze werkgroepen en heb je daar de komende maand 2-3 avonden voor beschikbaar, meld je dan zo snel mogelijk bij walter.klerks@pentascope.nl. Het kan ook zijn dat je iemand kent waarvan je denkt dat het de juiste persoon is om deel te nemen in deze werkgroepen. Als dat zo is, attendeer hem/haar dan op deze oproep. Zo bouwen we samen aan De Klameare.